Tanksanering og rengjøring av tankanlegg

Et tankanlegg eller en nedgravd oljetank på din eiendom medfører et stort miljøansvar. Som eier av eiendommen må du sørge for at tanken er i forsvarlig tilstand. Med en tilstandskontroll fra Perpetuum kan du være trygg på at alt er i orden!

Vi tømmer, rengjør og tetthetsprøver alle tanker

Ved hjelp av moderne utstyr og lang erfaring kan vi tømme, rengjøre og tetthetsprøve alle typer tanker, både over og under bakken. Har du en av tankene som er listet under på din eiendom bør du jevnlig bestille en tilstandsvurdering:

 • Oljetank
 • Industritank
 • Parafintank
 • Ensilasjetank
 • Kjemikalietank
 • Bensin-, jetfuel- og dieseltank
 • Skipstank

Etter gjennomført tilstandsvurdering, tømming eller rengjøring får du utstedt et attestasjons-skjema som bevis for at tanken har gjennomgått forskriftsmessig behandling.

Bli kvitt tanken – fra tømming til deponering

Eldre tanker har høy risiko for lekkasje, og som eier av tanken vil du stå erstatningsansvarlig dersom lekkasje skulle inntreffe. Forurensningsforskriften angir når de ulike tankene
bør kontrolleres. Om du har en eldre tank som har korrodert i flere tiår, vil den etter forskriftene sjeldent godkjennes og må enten repareres eller fjernes fra eiendommen.

Uansett hvilken tank du trenger å kvitte deg med, kan vi hjelpe deg med en trygg håndtering.

Dersom tilstandsvurderingen viser at tankanlegget har høy risiko for lekkasje bistår vi med:

 1. Tømming av tank
 2. Rengjøring av tank
 3. Oppgraving og henting av tank
 4. Deponering av tank

På denne måten slipper du å uroe deg for tanken på erstatningsansvar og negativ miljøpåvirkning.

Nedgravd oljetank på eiendommen?

Dette problemet er særlig aktuelt for deg som har en nedgravd oljetank på eiendommen, da fyring med mineralolje for oppvarming av bolig fra 2020 ble forbudt. Løsningen blir ofte sanering av oljetanken.

Hva skjer med tanken og tankens innhold?

Dersom tanken tømmes vil vi ved hjelp av våre ADR-godkjente kjøretøy, frakte tanken og dens innhold til et mottak for farlig avfall. Der vurderes innholdet og resirkuleres i godkjente
systemer. Vårt personell med lang erfaring og sertifikater for håndtering av disse stoffene gjør at miljøskader kan avverges.

Kontakt Perpetuum for tilstandskontroll eller håndtering av tank

Vi i Perpetuum vil strekke oss langt for å tilpasse vår tjeneste til ditt ønske og behov. For tilbud om tjenester som gjelder din tank – ring oss på 4000 2929 eller fyll inn skjemaet til høyre og vi tar
kontakt med deg!

Rune Pedersen
Kontaktskjema

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste surfeopplevelsen.  Les mer om hvordan vi behandler data her