For to år siden startet Edmund Robertsen som transportør hos oss i Perpetuum. Nå er han også faglig leder og teknisk ansvarlig.
Det var lett for Edmund å smette inn blant resten av gjengen. Tidligere har han kjørt flere år i Posten, på langtransport og hos Roald Madsen. Og med bolig i Tromsdalen ble overgangen til Perpetuum en vinn-vinn situasjon for 30-åringen.
Som skapt for jobben
– Jeg har alltid sett for meg å ende opp i yrket. Jeg brukte så store deler av barndommen på dette. Var med pappa i helger, før jeg dro på skolen. Så jeg er nok avlet opp til å være her, sier Edmund.
Med en far som har jobbet i bedriften, har Edmund også vært innom vårt anlegg i Tromsdalen siden han var guttunge.
– Jeg har alltid vært med. Jeg kjente lokalene, kjente mye av folkene. Det gjorde at overgangen til Perpetuum var som en helt vanlig arbeidsdag.
Han beskriver et arbeidsmiljø hvor gjengen drar lasset sammen og alltid hjelper hverandre. Slik fordeles kompetansen som alle sitter på for å gjøre arbeidsdagene enklere og triveligere for hverandre.
– Vi avlaster hverandre og hjelper hverandre å fullføre oppgavene. Vi levner ingen, forteller Edmund.
Mestrer du dette, klarer du alt
Læringskurven hos Perpetuum er bratt. Med en stor maskinpark følger forskjell på kjøretøy og forskjellige vanskelighetsgrader for å kjøre dem.
– Vi har mange trange områder, og det er ofte bratt å komme til. Hvis du behersker kjøretøyene som vi har, så kan du kjøre hva som helst, sier Edmund.
Daglig leder Rolf Arne Johansen påpeker at din rolle hos Perpetuum er viktig for helheten i bedriften.
– En sjåfør hos meg er ikke bare en sjåfør, forteller han.
I tillegg til å være serviceinnstilt, skal du ha stor kompetanse på avfall for å kunne identifisere det og veilede kunden på stedet. Du lærer deg å gjøre mottakskontroller og oppdage avvik.
– Det er spesielt viktig ved håndtering av farlig avfall, med tanke på forurensning, påpeker Rolf Arne.
– Til syvende og sist krever det ganske mye kompetanse for å kunne jobbe i Perpetuum, men selvfølgelig bidrar vi for at folk skal få den kompetansen. Vi har stort fokus på den interne kompetansedelingen og at vi skal hjelpe og utvikle hverandre, sier Rolf Arne.
– Selvfølgelig tenker vi på planeten
I Perpetuum jobber vi framtidsrettet og med et ønske om å ivareta verdien i avfallet vi håndterer. Edmund mener det er viktig å løfte fram hva avfallshåndtering innebærer den dag i dag.
– Det er ikke det samme som for 20 år siden. Nå er det spennende. Det er faktisk ganske store verdier i avfallshåndtering i dag, og det tror jeg det er mange som ikke tenker over, forteller han.
Edmund forstår at å håndtere avfall ikke høres ut som det mest lukrative eller lokkende å holde på med. Det ønsker han å endre med å opplyse om verdiskapningen
– For de som tenker litt på planeten, så er det et enormt arbeid vi gjør med å pakke om og levere til egnet sted hvor det kan bli til noe nytt. Selvfølgelig tenker vi på planeten. Vi har bare én, påpeker han.
Daglig leder Rolf Arne merker at markedet har fått et større fokus på miljø og gjenvinning. Perpetuum ønsker å gå foran som et godt eksempel. Det har vi allerede gjort med å være blant de første i vår region som sluttet å ta imot gips på deponi. Nå sendes alt til gjenvinning for å bli til nye gipsplater.
– Det gjorde at vi satte noe press på konkurrentene. Så nå har de fleste begynt med gjenvinning av gips. Vi er generelt veldig fremtidsrettet, sier han.
I Perpetuum tar vi vare på verdiene i ressursene vi samler inn, så langt det lar seg gjøre og er hensiktsmessig.
– Bærekraft er et stort ord, og mange legger kanskje en forenkling i det. Men i Perpetuum opplever vi at vi blir lyttet til når vi kommer med forslag og løsninger til kunder, avslutter Rolf Arne.