Tømming, rengjøring og kontroll av fettutskillere

Kun entreprenører med godkjent utstyr og nødvendig tillatelse fra myndighetene kan tømme fettutskillere. Perpetuum er sertifisert i henhold til ISO 9001 og 14001 for kvalitets- og miljøstyring, og er derfor et trygt valg når du skal tømme din fettutskiller.

Hvem er pålagt å ha fettutskiller?

Fettutskillere er nødvendig for alle virksomheter som ved normal drift har fett i avløpsvannet. Utskilleren forhindrer at fett størkner og tilstopper rør og kummer dypere inn i avløpssystemet. Blant annet følgende virksomheter er pålagt å ha en fettutskiller:

  • Næringsmiddelindustrien
  • Restauranter
  • Kantiner og storkjøkken
  • Kiosker og gatekjøkken

Installasjon av fettutskiller gjøres med tillatelse fra kommunen.

Husk at gyldig tømmeavtale med en godkjent aktør som Perpetuum må foreligge før utskilleren installeres!

Dette er du som eier av anlegg med fettutskiller pålagt

  1. Du må registrere fettutskiller hos kommune eller fylkesmann
  2. Du må ha en drifts- og vedlikeholdsavtale for tømming av fettutskiller av en aktør som er godkjent av kommunen

Minimum en gang i året bør fettutskillere tømmes. Det anbefales å sette faste intervaller for tømming og rengjøring i henhold til dine lokale forskrifter, og ekstra ved behov.

Det er viktig å huske på at eier av fettutskilleren selv er ansvarlig for å bestille tømming av fettutskiller.

Perpetuum kan ta hånd om tømming og rengjøring av din fettutskiller. Vi har utstyr og ekspertisen som skal til for å gjøre jobben skikkelig. Alt avfallet leveres selvsagt til godkjente mottak.

Ønsker du å inngå en tømmeavtale med Perpetuum eller har spørsmål angående pris? Ring oss på 4000 2929 eller fyll ut kontaktskjema til høyre, så finner vi en løsning som passer din virksomhet!

Rune Pedersen
Kontaktskjema

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste surfeopplevelsen.  Les mer om hvordan vi behandler data her