Fra trainee til fast ansettelse: Viktoria er ny HMSK- og bærekraftsrådgiver i Perpetuum

– At Perpetuum har opprettet en stilling dedikert til bærekraft viser helt klart at de er en seriøs bedrift som tar bærekraft på alvor. Jeg er veldig glad for at jeg får muligheten til å bidra, sier Viktoria.

Viktoria Kofoed Davidsson er ansatt i en nyopprettet stilling som HMSK- og bærekraftsrådgiver i Perpetuum. Her skal hun blant annet vedlikeholde kvalitetssystemer, følge opp sertifiseringer og implementere en bærekraftstrategi. 

– Vi ønsker å gjøre bærekraft til en konkurransefordel, heller enn et ork. Til det trenger vi ressurser utover det vi har i dag. Vi er veldig fornøyd med å ha fått Viktoria på laget, sier administrerende direktør Are Lorentsen. 

Fra trainee til fast ansatt

Viktoria har en bachelor i bærekraftig teknologi fra UiT Norges arktiske universitet. I fjor søkte hun på en traineestilling gjennom traineeprogrammet Fremstr. Der ble hun koblet sammen med Perpetuum, som var på leting etter en kandidat med utdannelse og erfaring innen bærekraft. 

– Som trainee fikk Viktoria testet ut Perpetuum, og vi fikk testet ut henne, for å finne ut om det var en god match – og det var det, sier Are. 

Som trainee har Viktoria blant annet jobbet med bærekraftsrapportering i tråd med NSRS-standarden, vært ansvarlig for oppfølging av ISO-sertifiseringer, og i tillegg jobbet med det sosiale aspektet innen bærekraft. Det skal hun fortsette med, i tillegg til flere andre prosjekter. 

– Jeg trives veldig godt her, og ble veldig glad da jeg fikk tilbud om fast jobb, sier Viktoria. 

Godt arbeidsmiljø og gode kollegaer

Mye av det Viktoria gjør i jobben sin er annerledes enn det hun har vært borti tidligere. Det tar hun som en utfordring. Hun forteller om et godt arbeidsmiljø, god kultur og fine folk som hjelper hverandre. 

– Jeg har gode kollegaer som hjelper og backer meg. Det er lav terskel for å stille spørsmål og ingen spørsmål er dumme. Det er veldig fint for meg som er ny, og vil sette meg inn i alt fra A til Å i vår bedrift, sier hun.

Viktoria sine evner til å stille spørsmål, løse utfordringer og ta plass, er ferdigheter administrerende direktør Are Lorensen setter stor pris på. 

– Viktoria er uredd. Hun spør om det hun lurer på, og tar utfordringer på strak arm. Jeg er imponert over at hun tør å ta sin plass så tidlig i karrieren. Hun er på hele tiden, og pusher oss på det vi skal levere til henne. Hun holder foredrag for hele selskapet, stiller opp i ledermøtet og forteller hva hun jobber med. Vi er veldig glade for å ha henne på laget. Hun leverer som bare det, sier Are. 

Ambisjoner innen bærekraft og ny teknologi

HMSK- og bærekraftsrådgiver er en nyopprettet stilling i Perpetuum. Noen av arbeidsoppgavene innen HMSK (helse, miljø, sikkerhet og kvalitet) tar Viktoria over fra en kollega, mens andre oppgaver er helt nye, og hun må selv finne ut hvordan det skal løses. Hun skal blant annet sørge for at Perpetuum kan levere bærekraftsrapport for 2023. 

– Perpetuum har helt klart ambisjoner innen bærekraft. Vi etterstreber å være åpen i rapporteringen, og tidlig ute med å oppfylle alle krav – helst før kravene treffer, sier Viktoria, og legger til at hun synes det er gøy å få et så stort ansvar så tidlig i karrieren. 

– At Perpetuum har opprettet en stilling dedikert til bærekraft, viser helt klart at det er en seriøs bedrift som tar det på alvor. Jeg er veldig glad for at jeg får muligheten til å være med på å forme Perpetuum i en bærekraftig retning, sier Viktoria.

Siste Nyheter: